PIZZA OD KORA

Autor Javorka Filipovic  

24 maja, 2018

Sluziti uz jogurt kao veceru ili kao toplo predjelo za goste,rodjendane i ostalo…

  • Vreme pripreme: 40 minuta
  • Vreme kuvanja: 25 minuta
  • Broj obroka: 10 porcija

Način pripreme

Umutiti jaja sa krem sirom ili kis,pavlakom.

Narendati sunku,narendati mocarelu i poceti slaganje.

Svaku koru prvo premazemo uljem,pa smesom sa jajijma i

slagati kore jednu preko druge.

Na gornju koru /obicno naslazem pet kora/premazati kecap,posuti sunku,

mocarelu i origano.Uviti u rolat.

Obicno imam dva rolata od 500 gr kora.

Kad zurim odmah secem s prsta debele rolate i

redjam u pouljen pleh/okrugli/.

Preko svakog rolatica premazati fil sa jajima,

posuti mocarelom i peci u rerni na 200 stepeni

da porumeni.

*Moze se pri kraju iskljuciti rerna i ostaviti

desetak minuta da se zavrsi pecenje da pizza ne bi

bila gnjecava.

Rolati se mogu ostaviti u zamrzivacu 2 sata da se

lakse seku na rolatice.

Mogu se i zamrznuti, izvaditi pre pecenja 30 minuta i zavrsiti sa pripremom i pecenjem.

Sastojci

Potrebno:

500 gr kora za gibanicu

3 jajeta

200 gr krem sira ili kis.pavlaku

150 gr pizza sunke

150 gr mocarele

i još Dijamant kecap

origano

ulje

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]