Musaka sa tikvicama i paprikom
Autor ljiljana stankovic Glavna jela
21 septembra, 2017
Ukusno i jeftino. Cena jela je oko 400 dinara, dovoljna za 4 osobe
- Vreme pripreme: 1 sat 35 minuta
- Vreme kuvanja: 5 minuta
- Broj obroka: 4 tanjira
Način pripreme
Tikvice oljuštiti, uzdužno iseći na tanke listove, posoliti i ostaviti da puste vodu.Posebno umutiti 2 jajeta, 6 kašike brašna i mleko, dodati soli po ukusu i sve dobro izmešati.
Listove tikvica osušiti pa ih uvaljati u brašno pa u smesu od jaja i pržiti ih na vrelom ulju dok ne porumene.Šunku iseći na rezance a kačkavalj izrendati . U nauljenu vatrostalnu posudu naređati polovinu pohovanih tikvica , prekriti polovinom fileta paprika posuti polovinom šunke, sira i kačkavalja.Tako ponoviti još jednom s tim što za kraj ostavite nekoliko listova tikvica
Preliv:
Tortu preliti mešavinom jaja, mleka i pavlake . Peći na 200C 60min.
Sastojci
3 manje tikvice
8 fileta pečenih paprika
2 jajeta
6 kašika brašna + brašno za paniranje
2 dl. mleka
150g. sira
200g. šunke
200g. kačkavalja
2dl. ulje, so
Za preliv:
3 jajeta
1dl. pavlake
4dl. mleka