Musaka sa tikvicama i paprikom

Autor ljiljana stankovic  

21 septembra, 2017

Ukusno i jeftino. Cena jela je oko 400 dinara, dovoljna za 4 osobe

  • Vreme pripreme: 1 sat 35 minuta
  • Vreme kuvanja: 5 minuta
  • Broj obroka: 4 tanjira

Način pripreme

Tikvice oljuštiti, uzdužno iseći na tanke listove, posoliti i ostaviti da puste vodu.Posebno umutiti 2 jajeta, 6 kašike brašna i mleko, dodati soli po ukusu i sve dobro izmešati.

Listove tikvica osušiti pa ih uvaljati u brašno pa u smesu od jaja i pržiti ih na vrelom ulju dok ne porumene.Šunku iseći na rezance a kačkavalj izrendati . U nauljenu vatrostalnu posudu naređati polovinu pohovanih tikvica , prekriti polovinom fileta paprika posuti polovinom šunke, sira i kačkavalja.Tako ponoviti još jednom s tim što za kraj ostavite nekoliko listova tikvica

Preliv:

Tortu preliti mešavinom jaja, mleka i pavlake . Peći na 200C 60min.

Sastojci

3 manje tikvice

8 fileta pečenih paprika

2 jajeta

6 kašika brašna + brašno za paniranje

2 dl. mleka

150g. sira

200g. šunke

200g. kačkavalja

2dl. ulje, so

Za preliv:

3 jajeta

1dl. pavlake

4dl. mleka

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]