Kroasani

Autor Svetlana Savic Jeremic  

18 aprila, 2018

Mekane,lisnate i veoma ukusne. Kiflice su mekane i sledećeg dana.

  • Vreme pripreme: 40 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: 32

Način pripreme

U posudi sipati sastojke za testo i dobro ga umesiti.

Testo podeliti na dva dela.

Jedan deo testa opet lepo umesiti i podeliti na 8 loptica.

Rastanjiti ih oklagijom,premazati margarinom i ređati jednu preko druge.

Zadnja se ne maže.

Razviti veliku koru i iseći na 16 jednakih delova. Isto uraditi i sa drugom polovinom testa.

Moje su veće a ako želite manje podelite ih na 32 dela.

Na vrhu svake staviti po želji sir,krem,kačkavalj i uviti u kiflice.

Premazati margarinom i posuti makom i susamom.

Staviti u hladnu pećnicu i peći 20 minuta na 220 stepeni dok kiflice ne dobiju željenu zlatno žuto boju.

Sastojci

Za testo:

1 čaša jogurta,

1 čaša mleka,

kocka kvasca,

2 jaja,

1 šoljica za crnu kafu ulja,

4 kašičice šećera,

1 kašičica soli,

1 kg brašna (po potrebi),

Za fil:

po želji sir 100 gr,krem 100 gr,kačkavalj 100 gr.

Za premazivanje testa:

1 Dijamant expert margarin.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]