Kiflice sa belom čokoladom

Autor Colja  

20 aprila, 2018

Izuzetno mekane kiflice, savršenog spoja crne i bele čokolade i džema od pomorandži.

  • Vreme pripreme: 55 minuta
  • Vreme kuvanja: 15 minuta
  • Broj obroka: 10 porcija

Način pripreme

U mlako mleko izdrobiti kvasac, dodati kašičicu šećera i kašičicu brašna i ostaviti da nadođe.

Umututi žumanca sa prah šećerom, pavlakom i margarinom sobne temperature. Dodati polovinu prosejanog brašna u koje je dodat prstohvat soli, fermentisan kvasac i mutiti mikserom sa nastavkom za testo 5 minuta. Zatim dodati preostalu količinu brašna i umesiti glatko testo. Pokriti ga i ostaviti 15-ak minuta da odstoji.

Testo podeliti na 2 dela. Svaki deo razviti oklagijom u krug, iseći na trouglove željene veličine (13-15 komada) i na svaki komad staviti po ½ kašičice džema od pomorarandži i kocku čokolade. Uviti u kiflice tako da su i krajevi dobro zatvoreni kako džem ne bi iscureo.

Kiflice ređati u pleh od rerne obložen papirom za pečenje. Ostaviti ih da odstoje 15-ak minuta, taman dok se rerna zagreje na 200 stepeni C. Peći kiflice dok ne porumene. Izvaditi ih iz rerne i ostaviti da se prohlade.

Na pari otopiti belu čokoladu, ulje i vodu, pa svaku kiflicu staviti na rešetkastu kašiku i preliti čokoladom, ili ih samo prošarati. Po želji posuti čokoladnim mrvicama, ili sa malo otopljene crne čokolade.

Količina bele čokolade zavisi od kvaliteta čokolade koja se koristi.

Sastojci

20 g svežeg kvasca

200 ml mleka

1 kašičica šećera

2 supene kašike kisele pavlake

2 žumanceta

200 g Dijamant expert margarina

prstohvat soli

2 kašike prah šećera

500 g brašna za kisela testa

džem od pomorarandži – teglica od 340 g

150 g mlečne čokolade sa keksom

po želji čokoladne mrvice

oko 200 g bele čokolade

2 kašike ulja

2 kašike vode

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]