EmailTweet 1 Prikaz preko čitavog ekrana Heljdini mafini Autor Tanja Djordjevic Peciva 31 januara, 2018 Brzo, jednostavno, ukusno i zdravo. Vreme pripreme: 10 minuta Vreme kuvanja: 30 minuta Broj obroka: 5 tanjira Način pripreme Sipati brasno u ciniju, lan dodati so i prasak za pecivo i promesati. Dodati sve sastojke osim sira i sve dobro kasikom sjediniti da se dobije gusta kasasta masa. Ubaciti u testo sir, promesati, pa sipati kasicicom u kalupe za mafine do 2/3 zapremine (1 kasika). Peci mafine tridesetak minuta na 180-200°C dok ne porumene. Sastojci 240 gr heljdinog brasna 1 kasicica praska za pecivo( bezgutensko) 140 gr jogurta 100 gr sira (ja sam domaci sir) 1/2 kasicice soli 1 kasiku mlevenog lana 2 jajeta 80 gr margarina zatvorite prikaz preko čitavog ekrana 00:00 Ocenite članak [Ukupno: 0 Prosečno: 0]