Crepes Suzette
Priprema:
Testo:
Izmešati jaja, šećer ulje i so. Dodati brašno, dobro umešati i procediti masu. Ispeći 2 palačinke za jednu porciju.
Sos:
Otopiti šećer, dodati margarin i sok od pomorandže. Mešati dok se šećer ne istopi i dodati koru limuna. U pripremljen sos stavljati palačinke jednu po jednu i ostaviti da krčkaju 5 min. Preliti ih konjakom i zapaliti da se flambiraju. Služiti tople uz sladoled od vanile.
Sastojci:
Masa za palačinke:
100g brašna
20g šećera
2 jaja
20g ulja
300ml mleka
Malo soli
Sos:
100g Dijamant margarina s maslacem
100g šećera
150ml sveže ceđenog
soka od pomorandže
2 kašičice rendane kore
od pomorandže
1 kašičica rendane
kore limuna
0,05 ml konjaka