Na našu Dijamant Facebook stranicu dobili smo recept od naše drage Jelene Jeremić kojim smo malo je reći oduševljeni. Ona je dobila nagradu za trud, a ovo je nagrada vama on nje i nas 🙂
Mi smo uživali u ovom kolaču, a Dijamant čoko oranz margarin mu je dao posebno čaroban ukus.
Probajte ovaj specijalitet i javite nam utiske u komentaru.
Priprema:
Kore:
Umutiti belanca, dodati šećer, ulje, čokoladu, brašno, prašak za pecivo, kad se sve umuti sipati u kalup i staviti u rernu da se peče.
Fil:
Žumanca kuvati na pari sa šećerom i čokoladom. Kad se prohladi dodati umućen margarin Čokolada Narandža i sjediniti sa ostatkom.
Dekoracija:
Kad se kora ispeče, preseći je na pola pa filovati. Ukrasiti šlagom i rendanom čokoladom.
Sastojci:
Kora:
8 belanaca
6 kašika šećera
3 šoljice ulja
100gr čokolade
8 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Fil:
8 žumanaca
8 kašika šećera
100gr čokolade