Čokoladna torta sa Dijamant majonezom

Čokoladna torta sa Dijamant majonezom

Priprema

Zagrejte rernu na 250˚ . Namažite dno i ivice posude margarinom i pospite brašnom.  Nakon toga istresite višak brašna sa margarina.
U brašno dodajte kakao , sodu bikarbonu i so.
U velikoj posudi , umutite krem – šećer i Dijamant margarin dok ne postanu paperjasti.
Dodajte jaja jedno po jedno, sve dok se potpuno ne sjedine sa ostatkom mase. Dodajte ekstrakt vanile .
Nežno dodajte suve sastojke naizmenično sa majonezom , mešajte dok ne postane glatko.
Sipati u pripremljenu posudu .
Pecite na 250 stepeni oko 25 – 30 minuta.

Rashladite u posudi oko 15 minuta.
Postavite tortu na stalak kako bi se dodatno rashladila.
Završite sa vašom omiljenom čokoladnom glazurom.

Potrebno

  • 2 ¼ šolje prosejanog brašna
  • ½ šolje kakao praha
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kafena kašičica soli
  • 1 ½ šolje šećera
  • ½ šolje Dijamant margarina
  • 3 jaja
  • 1 ¼ šolje Dijamant Classic majoneza
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 2]