Cezar Salata

Cezar Salata

Priprema

Salatu očistiti, oprati i iscepkati na srednje krupne komade. Pileći file peći na 180 stepeni dok ne dobije zlatno-žutu boju, potom iseckati na kockice 2×2 cm. Slaninu iseći na tanje listiće i peći na tiganju dok ne postane  hrskava. Staviti je na salvetu da se ocedi i ohladi. Tost istostirati, iseći na kockice 2×2 cm i ostviti. Salatu, piletinu i tost staviti u dublji tanjir   dodati Cezar preliv  i promešati.  Preko salate poređati  pečenu slaninu i  čeri paradajz isečen na kriške.

Potrebno

Za dve osobe

  • Iceberg salata 300 g
  • Pileći file 250 g
  • Slanina 80 g
  • Tost hleb 2 kom
  • Čeri paradajz 60 g
  • So i biber po ukusu
  • Cezar preliv 160 g
Ocenite članak
[Ukupno: 110 Prosečno: 2.4]