Cakepops

Cakepops

Priprema

Zagrejati rernu na 175C. Staviti papir za pečenje u pleh.
U jednoj posudi prosejati brašno i kakao. Dodati prašak za pecivo i so. U drugoj posudi mikserom umutiti jaja, šećer, mleko, ulje, ekstrakt vanile. Zatim dodati suve sastojke kašikom. Na kraju sipati kipuću vodu u testo. Sipati testo u pleh i peći ga 30-35 minuta.
Kad je kolač pečen izvaditi ga, zatim staviti na rešetku i čekati dok se potpuno ne ohladi.

Icing napraviti miksiranjem sastojaka.

Pošto je kora ispečena i ohlađena, a icing napravljen, izmrviti koru rukama i dodati je icing-u od krem sira i sve dobro izmešati.

Kašikom za sladoled ili lubenicu zahvatite testo (tako će vam biti iste veličine loptice), i od njega praviti kugle dlanovima ruke. Na njih nataknuti drške za lizalice ili drvene štapiće za ražnjiće. Pokriti ih celofanom i staviti u frižider na par sati.
Otopiti 350g kvalitetne čokolade na pari, pre nego što se cele kugle pokriju čokoladom, umočiti vrhove štapića u istopljenu čokoladu i vratiti ih u već napravljene rupe na kuglama. Vratiti kugle u frižider  na 1h. Na taj način kugle neće padati sa drške prilikom umakanja u topljenu čokoladu.
Kugle umakati u topljenu čokoladu i okretati ih dok sa njih ne otpadne višak čokolade. Stavito kugle sa drškom na stiropor.
Ukrasite po želji, čokoladnim mrvicama, topljnom belom čokoladom i sl.

Potrebno

Za koru:

  • 195g brašna
  • 350g crne čokolade
  • 85g kvalitetnog kakao praha
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 225g šećera
  • 2 jajeta
  • 235ml mleka
  • 170ml ulja
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 235ml kipuće vode

Sastojci za icing:

  • 60g margarina, na sobnoj temperaturi
  • 225g krem sira, na sobnoj temperaturi
  • 200g šećera u prahu
  • 2 kašike mleka
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]